2010. február 7., vasárnap

Bicaj, ahogy a Peugeot képzeli

Ugyan motor nincs benne, de attól még érdekes ez a koncept! A carbon megjelenésével egészen merész formatervek láthatnak napvilágot, nem kell többé csővázban gondolkodni. Szerintem ennek örömére készülhetett ez a terv. Ha elkezdenénk elemezgetni valószínűleg kiderülne, hogy sem az agy nélküli hátsó kerék, sem a gumiabroncs helyett használt őrület nem jobb a mai megoldásoknál. Mindenesetre a váz szépre sikerült, különösen az ülés tartó tetszik (a használhatóságát ennek se firtassuk), és a kormány is finom darab. Szobornak nagyon szép az biztos!

1 megjegyzés:

Hajnal Emil SZilárd írta...

Egészen szép részletek vannak rajta, tetszik a versenybicóknál használt küllőtípusok egybeöltött megoldása, a botkormányjellegű karok, és finom mechanizmusra utal a pedálnál kialakított fogaskerékház.
Amire még formai szempontból irtó kíváncsi lennék, hogy milyen szerepe van a hátsó keréken belüli prizmás nyúlványnak??? Talán féklámpa, vagy az a kerék feletti vázlaposításé?
Na ettől verseny ez a gép, úgy raknak fel rá és ha fent vagy még úgy 140 km-ig maradsz rajta égbe pucsító fenékkel... :)