2010. március 29., hétfő

ERKO a nouvelle vague | NOVAGUEPetr Novak cseh designer és csapata megmutatta, hogyan is néz(het)ne ki ma a Skodák leges legje, a 110R.

1970-től röpke 10 év alatt 57ezer darab készült eme exportra tervezett kelet-európai csodakupéból.
A NOVAGUE stúdió néhány 3D-s látványterv segítségével adózik minden idők legsikeresebb Skoda modelljének. Olyan formatervet akartak készíteni, mely elég modern ahhoz, hogy ráirányítsa az emberek figyelmét, akik a mai időkben kevésbé fogékonyak a retro iránt, ugyanakkor méltón foglalhassa el az előd dicső pozícióját.
ERKO -ezen a fantázianéven fut- sikeresen menti át a 110-es szedán Skoda és a 110R kupé formajegyeit; arányai is közel olyan jók, mint az elődé, nem beszélve az orrész, az oldalsó légbeömlők és hátsó fényszórók napjaink tanulmányautóit idéző kialakításáról, melyek egy pillanat műve alatt képesek felidézni bennünk az előd stílusjegyeit. 
Ami kicsit hiányérzetet okozhat a dupla fényszórók nélküli orr, mely úgy tűnik ma már nem feltétlenül jelent adalékot a sportos megjelenéshez, viszont helyette olyan izmos-válas kasztnival örvendeztet meg, mely mellett sok retro amerikai muscle car szégyenkezhetne.Sikerre képes koncepció, még ha kicsi is az esély rá, hogy ebben a formában valaha is viszontlássuk az utakon. 
Érdemes látogatni a NOVAGE honlapját, hiszen sok más igazán friss és érdekes munkával dicsérik a design teremtőerejét.

Nincsenek megjegyzések: